Odebírejte nás na YouTube
Špagety Carbonara
Recept na těstoviny na římský způsob se slaninou a vejci.
Ingredience:
- 100 g pancetty, libové slaniny nebo nejlépe domácího uzeného bůčku
- 100 g parmazánu
- 3 velká vejce
- 300 g kvalitních špaget
- 2 stroužky česneku
- 20 g másla
- sůl a pepř
Postup:
- Rozmáčkneme a nakrájíme stroužky česneku.
- Nakrájíme slaninu na kostičky.
- Rozklepneme tři vejce, která rozšleháme, přidáme sůl a pepř (podle chuti). Následně přidáme nastrouhaný sýr a promícháme.
- V hrnci dáme vařit vodu na špagety, přidáme lžíci soli a těstoviny uvaříme podle návodu na obalu (než slijeme vodu, část si jí ponecháme stranou).
- Na pánvi rozpustíme 20g másla, na kterém orestujeme nakrájenou slaninu a česnek (krátce, aby nám česnek nezhořknul).
- Do pánve přidáme těstoviny, které promícháme se slaninou, následně vše zalijeme vaječnou směsí z bodu číslo 3. Vše ještě zalijeme cca 100ml vody ze špaget (ne čistou vodou, omáčka by udělala hrudky).
- Směs na pánvi prohřejeme a ihned můžeme podávat.
- Při servírování ještě lehce dozdobíme nastrouhaným sýrem.