Domácí tavený sýr

Odebírejte nás na YouTube

Domácí tavený sýr

Jednoduchý recept na přípravu domácího taveného sýra z tvarohu.

Ingredience:

  • 1 kostka měkkého tvarohu
  • 1 lžička másla
  • 1 zarovnaná lžička jedlé sody

 

Postup:

  1. Tvaroh dobře rozmícháme se sodou. Pozor, přesná rovná kávová lžička, jinak se musí naředit znovu tvarohem. Můžeme případně přimíchat další přísady podle chuti (šunka, pažitka, niva) a necháme 10 minut uležet.
  2. V kastrolu rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce a to je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít původní tvarohovou chuť. Stane se z něj opravdu tavený mazací sýr. Připadala jsem si jako kouzelník. Pokud nesníme sýr hned, tak ho skladujeme přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budeme mít amaroun, ale to dělají normální sýry také.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.