Odebírejte nás na YouTube
Smažák
Obalované plátky eidamu usmažené pěkně dozlatova, servírované s různě upravenými brambory a tatarskou omáčkou.
Ingredience:
- 4 ks plátky eidamu (tloušťka 7 mm) 40 % nebo 30 %
- hladká mouka
- strouhanka
- vejce
- sádlo nebo jiný tuk na smažení
Ingredience (na brambory):
- 500 g brambor
- 1,5 l vody
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
Postup:
- Sýr obalíme klasicky v trojobalu (hladká mouka, rozšlehaná vejce nesolená, strouhanka) a pak ještě jednou obalené sýry protáhneme ve vajíčku a následně ve strouhance.
- Smažíme na středním plameni ve vyšší vrstvě sádla, z obou stran, dozlatova, obracíme obezřetně, aby nám sýr nevytekl.
- Podáváme s vařeným, máslem maštěným, bramborem, zeleninovým salátem a tatarskou omáčkou.
Příprava brambor:
- Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat.
- Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou.
- Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám brambory změknou.