Slané kmínové rohlíky

Odebírejte nás na YouTube

Slané kmínové rohlíky

Slané rohlíky z kynutého těsta zdobené hrubozrnnou solí a kmínem. Chutnají skvěle!

Ingredience:

  • 500g hladké mouky
  • 150 g Hery, nebo másla
  • 150 ml mléka
  • 20 g droždí (1/2 kostky)
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 1 vejce
  • Kmín
  • Sůl


Postup:

  1. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, droždí, jeden žloutek, mléko a rozpuštěnou Heru nebo máslo. Vše důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Poté ho necháme vykynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  2. Jakmile těsto vykynulo, přendáme ho na pracovní plochu. Těsto rozdělíme na 8 kousků, které vytvarujeme do tvaru trojúhelníčků. Každý trojúhelník vyválíme na tenčí placku a následně ji začneme rolovat do tvaru rohlíku – širší konec rolky smotáme směrem k užšímu.
  3. Připravené rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch rohlíčků pomažeme rozšlehaným bílkem a posypeme je hrubozrnnou solí a celým kmínem, aby získaly tu správnou chuť.
  4. Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut, dokud nezískají krásnou zlatavou barvu. Po upečení je necháme chvíli vychladnout a užíváme si jejich lahodnou chuť.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.