
Odebírejte nás na YouTube
Slané kmínové rohlíky
Slané rohlíky z kynutého těsta zdobené hrubozrnnou solí a kmínem. Chutnají skvěle!
Ingredience:
- 500g hladké mouky
- 150 g Hery, nebo másla
- 150 ml mléka
- 20 g droždí (1/2 kostky)
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- 1 vejce
- Kmín
- Sůl
Postup:
- Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, droždí, jeden žloutek, mléko a rozpuštěnou Heru nebo máslo. Vše důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Poté ho necháme vykynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Jakmile těsto vykynulo, přendáme ho na pracovní plochu. Těsto rozdělíme na 8 kousků, které vytvarujeme do tvaru trojúhelníčků. Každý trojúhelník vyválíme na tenčí placku a následně ji začneme rolovat do tvaru rohlíku – širší konec rolky smotáme směrem k užšímu.
- Připravené rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch rohlíčků pomažeme rozšlehaným bílkem a posypeme je hrubozrnnou solí a celým kmínem, aby získaly tu správnou chuť.
- Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut, dokud nezískají krásnou zlatavou barvu. Po upečení je necháme chvíli vychladnout a užíváme si jejich lahodnou chuť.