Rybízová marmeláda

Recept na výbornou marmeládu z rybízu pro dospělé i pro děti.

Ingredience:

  • 1 l  šťávy z rybízu (černý, nebo červený)
  • 0,9 - 1 kg cukru krupice (případně krystal)


Postup:

  1. Rybíz důkladně opláchneme a i se stopkama dáme na půl hodiny vařit do hrnce.
  2. Poté směs z hrnce propasírujeme a odměříme si množství šťávy.
  3. Šťávu přelijeme do hrnce a na 1 l šťávy přidáme 0,9 - 1 kg cukru (množství volíme podle chuti).
  4. Vaříme další půl hodinu na mírném plameni.
  5. Šťávu sléváme do skleniček, uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru alespoň na 10 minut, poté otočíme.
  6. Hotovou marmeládu můžeme i zavařit v zavařovacím hrnci.
  7. Rybízovou marmeládu si nejlépe vychutnáme s pečivem ke snídani, nebo skvěle chutná v lineckém cukroví.