Odebírejte nás na YouTube
Rybičková pomazánka ze šprotů
Pomazánka z uzených šprotů, okurek, cibule a hořčice, která se hodí nejlépe k čerstvému pečivu.
Ingredience:
- 1 celé máslo (250 g)
- 1 krabička uzených šprotů
- 1 střední cibule
- kyselé okurky (zhruba stejné množství, jako dáte cibule)
- 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
- pepř
- sůl
Postup:
- Máslo si nechte při pokojové teplotě změknout, aby se vám s ním lépe pracovalo.
- Ze šprotů (pokud je to nutné) odstraňte ploutvičky, ocásky a hlavičky (záleží na výrobci).
- Šproty rozmačkejte vidličkou a přidejte k máslu.
- Cibuli a okurky nakrájejte najemno a spolu s hořčicí přidejte do mísy.
- Všechny suroviny pořádně promíchejte.
- Nakonec dopepřete a případně dosolte dle vlastní chuti. Se solí buďte opatrní, záleží na tom, jakou konzervu jste použili. Často není dosolení vůbec potřeba.
- Můžeme ihned podávat, nebo nechat uležet v chladu.