Odebírejte nás na YouTube
Rafaelo
Zkuste oblíbenou kokosovou pochoutku Rafaelo ze salka.
Ingredience:
- 1 Salko (kondenzované mléko v plechovce)
- 200 g strouhaného kokosu
- balíček celých mandlí
- strouhaný kokos na obalení
Postup:
- Ve velké míse smícháme Salko s kokosem. Pozor, Salko předem nevaříme, ale jen otevřeme plechovku a vylijeme obsah do mísy.
- Těsto pořádně propracujeme, aby bylo pěkně tvárné. Podle potřeby přidáme kokos, i když toto množství je na přípravu těsta akorát.
- Následně těsto v míse přikryjeme potravinářskou fólií a schováme na několik hodin do lednice, aby tato hmota ztuhla. Nejlépe ho může nechat v lednici přes noc.
- Mandle vroucí vodou spaříme a oloupeme, to uděláme ale až před přípravou kuliček.
- Další den z kousku těsta a mandle vytvoříme kuličku. Kuličku obalíme v mletém kokosu a vložíme do košíčku. Dále pak pokračujeme dalšími kuličkami.
- Rafaelo skladujeme v chladnu, kde vydrží i několik týdnů.