Pstruh na kopřivách

Odebírejte nás na YouTube

Pstruh na kopřivách

Pečený pstruh v alobalu s kopřivami a pórkem.

Ingredience:

  • 2 ks vykuchaného pstruha
  • sůl a kmín
  • máslo
  • hrst mladých kopřiv
  • 2 listy pórku
  • brambory
  • citrón
  • alobal

 

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, posolíme a pokmínujeme.
2. Vykuchané pstruhy posolíme, pokmínujeme a dovnitř vložíme několik plátků másla, list pórku a několik mladých kopřiv.
3. Alobal přeložíme dvojmo, dvakrát přeložíme okraje a utvoříme kapsu potřebné velikosti.
4. Dovnitř vložíme připravené pstruhy, kolem nasypeme brambory, které jsme si připravili na začátku a kapsu s minimem vzduchu uzavřeme dvojím přeložením okraje.
5. Vložíme do předehřáté trouby, nebo na rošt nad ohněm a necháme péci od nafouknutí alobalové kapsy cca 30 - 40 minut (dle velikosti ryb a kostek brambor).
6. Během pečení kapsu několikrát opatrně obrátíme, abychom neporušili alobal.
7. Po půl hodině pečení alobal rozřízneme, otevřeme (dáme si pozor na unikající páru) a pstruhy necháme volně pozvolna dopéci. Hotové ryby zakápneme citrónem a teplé servírujeme.