Plněná zapékaná rajčata

Odebírejte nás na YouTube

Plněná zapékaná rajčata

Oblíbený a jednoduchý předkrm z rajčat.

Ingredience:

  • 4 velká rajčata
  • 1 cibule
  • 1/2 lžíce másla
  • 2 vejce
  • 50 g strouhanky
  • 1/2 lžíce strouhaného tvrdého sýra (dle Vaší chuti)
  • bylinky na dochucení (provensálské, italské,....)
  • lístky bazalky na ozdobu
  • 1/2 lžíce oleje

 

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C.
  2. Připravte si menší pekáček a vytřete jej olejem.
  3. Uřízněte vršek rajčat a vydlabejte vnitřní část (vnitřek nevyhazujeme).
  4. Nechejte vyškrábaná rajčata vykapat.
  5. Vyškrabanou dužinu pokrájejte na malé kousky. Stejně tak vydlabejte dužinu z uříznutých vršků a pokrájejte ji.
  6. Cibuli nakrájejte najemno a osmažte na másle dozlatova.
  7. K osmažené cibulce přidejte pokrájená rajčata. 
  8. Vejce krátce prošlehejte se strouhankou a polévkovou lžící vody.
  9. Jakmile se z rajčatové dužiny vydusí voda, přilijte vaječnou směs a krátce osmažte, aby náplň ještě zůstala vláčná a tvárná, asi jako míchaná vajíčka. 
  10. Přidejte Vámi oblíbené bylinky. 
  11. Rajčata naplňte směsí a skládejte na plech lehce vymaštěný olejem.
  12. Pečte 20 minut, pak posypte sýrem a ještě 5 minut zapékejte, aby se sýr rozpustil.
  13. Ihned podáváme, pokud máme pokrm jako lehkou večeři, můžeme přidat ještě bruschettu.