Odebírejte nás na YouTube
Plněná zapékaná rajčata
Oblíbený a jednoduchý předkrm z rajčat.
Ingredience:
- 4 velká rajčata
- 1 cibule
- 1/2 lžíce másla
- 2 vejce
- 50 g strouhanky
- 1/2 lžíce strouhaného tvrdého sýra (dle Vaší chuti)
- bylinky na dochucení (provensálské, italské,....)
- lístky bazalky na ozdobu
- 1/2 lžíce oleje
Postup:
- Rozehřejte troubu na 200 °C.
- Připravte si menší pekáček a vytřete jej olejem.
- Uřízněte vršek rajčat a vydlabejte vnitřní část (vnitřek nevyhazujeme).
- Nechejte vyškrábaná rajčata vykapat.
- Vyškrabanou dužinu pokrájejte na malé kousky. Stejně tak vydlabejte dužinu z uříznutých vršků a pokrájejte ji.
- Cibuli nakrájejte najemno a osmažte na másle dozlatova.
- K osmažené cibulce přidejte pokrájená rajčata.
- Vejce krátce prošlehejte se strouhankou a polévkovou lžící vody.
- Jakmile se z rajčatové dužiny vydusí voda, přilijte vaječnou směs a krátce osmažte, aby náplň ještě zůstala vláčná a tvárná, asi jako míchaná vajíčka.
- Přidejte Vámi oblíbené bylinky.
- Rajčata naplňte směsí a skládejte na plech lehce vymaštěný olejem.
- Pečte 20 minut, pak posypte sýrem a ještě 5 minut zapékejte, aby se sýr rozpustil.
- Ihned podáváme, pokud máme pokrm jako lehkou večeři, můžeme přidat ještě bruschettu.