Odebírejte nás na YouTube
Pečený vepřový bůček
Jednou za čas neuškodí si zahřešit. Zkuste třeba bůček na cibuli.
Ingredience:
- 750 g libového vepřového bůčku
- 1 palička česneku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 5 ks cibule
- sůl
- kmín
- 1 špetka sušené šalvěje
- vývar
- 3 lžíce kečupu
Postup:
- Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno.
- Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.
- Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek.
- Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje. Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.
- Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený, kdy bůček nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.