Bramborový salát

Odebírejte nás na YouTube

Bramborový salát

V České republice snad není recept, který by měl více variací než právě bramborový salát. Zkuste ten náš.

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • 0,3 kg mrkve
  • 0,1 kg celeru
  • 0,1 kg hrášku
  • 1 velká cibule
  • 0,4 kg okurek
  • 3 lžíce hořčice
  • 0,4 kg majonézy
  • sůl, pepř, cukr
  • 5 vařených vajec
  • kudrnka

 

Postup:

  1. Předem vařené a vychlazené brambory nakrájíme na kostičky, přidáme kostičky zeleniny a nakrájenou a spařenou cibuli, okurky, hrášek a vše smícháme s majonézou.
  2. Ochutíme hořčicí, lákem z okurek, solí, pepřem a špetkou cukru.
  3. Ideálně necháme salát uležet v lednici minimálně 4 hodiny (před servírováním je vhodné ještě jednou salát důkladně promíchat).
  4. Zdobíme na čtvrtky nakrájenými vejci a sekanou kudrnkou.


Tip:

Kořenovou zeleninu nemusíme krájet na kostičky, pokud chceme jemnější chuť salátu, můžeme jí nastrouhat na hrubém struhadle. Místo vajec můžeme do salátu nakrájet na kostičky naší oblíbenou uzeninu. Kudrnku někdo nahrazuje koprem (odpůrci kopru mi snad odpustí).