Pečené žampiony s pikantní směsí

Žampionové kloboučky plněné za studena připravenou směsí šunky, slaniny, jarní cibulky, kapie, česneku, chilli a bylinek.

Ingredience:

  • 16 ks větších žampionů
  • 2 ks stroužku česneku
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks cibule
  • 3-4 lžíce kysané smetany
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g šunky
  • 50 g červené kapie
  • máslo
  • pepř
  • chilli
  • olej
  • sůl
  • bylinky podle chuti

 

Postup:

1. Žampiony očistíme a odlomíme nožičky.
2. Vnitřek osolíme a vložíme do něj kousíček másla.
3. V míse rozmícháme nasekanou cibulku, nasekané nožičky hub, drcený česnek, sekanou šunku, slaninu a kapii.
3. Do směsi přidáme kysanou smetanu, chilli podle chuti, osolíme a opepříme.
4. Promícháme a lžičkou vkládáme do žampionových mističek.
5. Povrch lehce zakápneme olejem, nasypeme bylinky podle chuti (oregano, tymián, rozmarýn apod.) a pečeme na pečicím papíře na plechu asi 20-25 minut při 180 °C.
6. Podáváme horké.