Paštika z kuřecích jater

Odebírejte nás na YouTube

Paštika z kuřecích jater

Zkuste recept na domácí paštiku z kuřecích jater.

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater
  • 150 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule menší
  • 2 snítka tymiánu
  • 1 špetky koření pěti vůní
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepř celý
  • 2 lžíce smetana
  • 2 špetky červená paprika
  • 1 svazek rozmarýnu (trochu do paštiky, zbytek použijeme na ozdobu)


Postup:

  1. Játra očistíme a odblaníme.
  2. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky, koření a necháme chvilinku provonět.
  3. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná).
  4. Směs dáme do robotu a promixujeme na pastu.
  5. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.
  6. Paštiku přepasírujeme přes síto, aby byla hladká.
  7. Rozdělíme do mističek, uhladíme.
  8. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme.
  9. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý!
  10. Dáme do ledničky ztuhnout ideálně přes noc.
  11. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem (recept zde). 


Tip:

Paštiku můžeme samozřejmě různě dochucovat, například můžeme před vložením do mističek do paštiky přimíchat nahrubo nasekané ořechy.