Odebírejte nás na YouTube
Paštika z kuřecích jater
Zkuste recept na domácí paštiku z kuřecích jater.
Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 150 g másla
- 2 stroužky česneku
- 1 ks cibule menší
- 2 snítka tymiánu
- 1 špetky koření pěti vůní
- 1 lžička soli
- 2 špetky pepř celý
- 2 lžíce smetana
- 2 špetky červená paprika
- 1 svazek rozmarýnu (trochu do paštiky, zbytek použijeme na ozdobu)
Postup:
- Játra očistíme a odblaníme.
- Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky, koření a necháme chvilinku provonět.
- Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná).
- Směs dáme do robotu a promixujeme na pastu.
- Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.
- Paštiku přepasírujeme přes síto, aby byla hladká.
- Rozdělíme do mističek, uhladíme.
- Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme.
- Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý!
- Dáme do ledničky ztuhnout ideálně přes noc.
- Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem (recept zde).
Tip:
Paštiku můžeme samozřejmě různě dochucovat, například můžeme před vložením do mističek do paštiky přimíchat nahrubo nasekané ořechy.