Odebírejte nás na YouTube
Marokánky
Recept na marokánky s arašídy a mandlemi.
Ingredience:
- 100 g másla
- 8 lžic hladké mouky
- 0,5 l mléka
- 100 g rozinek
- 100 g arašídů
- 100 g mandlí
- čokoládová poleva
- 100 g kandovaného ovoce
- 100 g oříšky
- 10 zarovnaných lžic cukru krupice
Postup:
- Mléko, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v teflonovém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo.
- Do husté hmoty zamícháme směs mandlí, rozinek, kandovaného ovoce, buráků, ořechů, atd.
- Vše promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plech vyložený pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky (nožem kopečky roztíráme na placičky).
- Pečeme asi při 200 °C, tak dlouho až okraje mírně zhnědnou.
- Z plechu sundaváme ještě teplé - obracečkou nebo podebereme nožem.
- Dáváme vychladnout na plochý tác nebo plech, aby se nezkroutily, pečivo ztuhne a druhý nebo třetí den spodní část poléváme čokoládou - chutné vydrží i měsíc.