Odebírejte nás na YouTube
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Z marocké kuchyně připravené dušené kuřecí maso s cibulí, kořením, rajčatovým pyré a dalšími ingrediencemi, podávané s máslovou rýží.
Ingredience:
- 2 kg kuřecího masa (paličky a čtvrtky)
- 100 g sušených meruněk
- 20 g másla
- 2 ks cibule
- 2 lžíce rajčatového pyré
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1 svitek skořice
- 500 ml kuřecího vývaru
- čerstvý koriandr na ozdobu
- mletý pepř
- sůl
Ingredience (rýže):
- 750 ml zeleninového vývaru
- 400 g rýže basmati
- 60 g másla
- sůl
Postup:
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme, opepříme a v hrnci na rozehřátém oleji opečeme, aby ze všech stran zezlátlo, pak je vyjmeme a dáme stranou.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme oloupané, na drobno nakrájené cibule a 5 minut je opékáme, pak vmícháme mletý kmín, svitek skořice, mletý koriandr, mletý zázvor a necháme 30 sekund zahřát.
- Potom vmícháme rajčatové pyré, po pár minutách kuřecí vývar a sušené meruňky, snížíme teplotu a necháme 30 minut probublávat.
- Nakonec přidáme opečené kuřecí maso a odklopené vaříme dalších 30 minut.
- Mezitím si připravíme rýži - do pánve s rozpuštěným máslem přidáme rýži, chvíli opékáme, pak přilijeme zeleninový vývar, přidáme špetku soli, přivedeme k varu, promícháme, snížíme teplotu a přiklopené vaříme doměkka (asi 17 minut).
- Maso podáváme posypané koriandrem s máslovou rýží.