Odebírejte nás na YouTube

Kuřecí čína

Vynikající recept na rychlou a snadnou kuřecí čínu se zeleninou.

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 červená kapie
  • 1 cibule
  • 1/2 konzervy kukuřice
  • 1 sterilované žampiony
  • sojová omáčka
  • lžička koření na čínu
  • lžička kari
  • lžička mletého zázvoru
  • 1 vrchovatá lžíce škrobu (solamyl)
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

  1. Omyté a očištěné maso pokrájíme na nudličky a dáme do misky, posypeme kořením na čínu, zázvorem, pepřem a zasypeme škrobem. Vše důkladně promícháme, aby se nakrájené maso obalilo.
  2. Cibuli a papriku pokrájíme na proužky.
  3. Dáme si rozehřát olej do hlubší pánve a zprudka opékáme kuřecí maso, když máme maso opečené ze všech stran, přidáme zeleninu, žampiony bez nálevu a kukuřici.
  4. Podlijeme sojovou omáčkou (cca 3 lžíce) a trochou vody (cca 2 lžíce), přidáme kari a česnek, promícháme a necháme zeleninu změknout zhruba 10-15 minut.
  5. Můžeme dochutit solí nebo čili (sojovou omáčku dáváme dle chuti, zeleninu můžeme použít dle libosti).
  6. Podáváme nejlépe s rýží, nebo s domácími hranolky.


Tip:

Místo papriky, žampionů a kukuřice můžeme použít libovolnou zeleninu, kterou máme zrovna doma. Například mungo klíčky, jarní cibulku, mrkev nakrájenou na nudličky, nebo bambusové výhonky.