Odebírejte nás na YouTube
Krůtí kostky na žampionech
Naložené kostky krůtího masa, druhý den zprudka orestované na sádle, pak zalité vodou nebo vývarem a spolu s naťovou cibulkou, paprikami a houbami podušené doměkka.
Ingredience:
- 400 g krůtího masa (zde krůtí ořez)
- 250 g malých žampionů
- 1 svazek naťové cibulky
- 3 ks půlky různobarevných paprik
- 3 ks stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce koření "Pepřový steak"
- 1-2 lžičky solamylu
- voda nebo vývar na podlévání
- sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na velikosti sousta, zakápneme olejem, přidáme utřený česnek a koření, necháme uležet přes noc v lednici.
- V kastrolu si rozpálíme sádlo a přidáme maso, restujeme 5 minut, osolíme dle potřeby.
- Přidáme bílou část naťové cibulky nakrájené na poloviny, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka.
- Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a na kostičky nakrájené papriky a dále vše dusíme doměkka.
- V trošce vody rozmícháme solamyl a škrobem šťávu zahustíme.
Doporučení:
Podáváme nejlépe s rýží.