Krůtí kostky na žampionech

Naložené kostky krůtího masa, druhý den zprudka orestované na sádle, pak zalité vodou nebo vývarem a spolu s naťovou cibulkou, paprikami a houbami podušené doměkka.

Ingredience:

  • 400 g krůtího masa (zde krůtí ořez)
  • 250 g malých žampionů
  • 1 svazek naťové cibulky
  • 3 ks půlky různobarevných paprik
  • 3 ks stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce koření "Pepřový steak"
  • 1-2 lžičky solamylu
  • voda nebo vývar na podlévání
  • sůl

 

Postup:

1. Maso nakrájíme na velikosti sousta, zakápneme olejem, přidáme utřený česnek a koření, necháme uležet přes noc v lednici.
2. V kastrolu si rozpálíme sádlo a přidáme maso, restujeme 5 minut, osolíme dle potřeby.
3. Přidáme bílou část naťové cibulky nakrájené na poloviny, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka.
4. Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a na kostičky nakrájené papriky a dále vše dusíme doměkka.
5. V trošce vody rozmícháme solamyl a škrobem šťávu zahustíme.

 

Doporučení:

Podáváme s rýží.