Odebírejte nás na YouTube
Krtkův dort
V České republice velmi oblíbený dezert s banány.
Ingredience:
- tuk na vymazání
- kokos na vysypání
- 125 ml mléko
- 100 ml olej
- 100 g cukr moučka
- 2 ks vejce
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 180 g polohrubá mouka
- 1 lžíce rumu
Ingredience (Náplň):
- 40 g cukr moučka
- 3 ks banán
- 500 ml smetana ke šlehání
- 80 g čokoláda na vaření
- 1 balíček ztužovače šlehačky
Postup:
- Olej, cukr a žloutky si ušleháme. Po chvíli přidáme rum a zlehka zamícháme. Dále přidáme mouku, kterou si smícháme s kakaem a práškem do pečiva, nakonec vlijeme mléko a lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a kokosem vysypané dortové formy. Dort pečeme při teplotě zhruba 180 °C po dobu 30 minut. Upečený korpus vytáhneme a necháme zchladnout.
- Korpus krtkova dortu vydlabeme. Od okraje po celém obvodu si ponecháme tak 2 centimetry. U spodní části dortu musíme opatrně, aby spodek byl neporušený.
- Na náplň do krtkova dortu smícháme cukr a ztužovač s nahrubo nastrouhanou čokoládou. Toto vše nasypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme vše dohromady.
- Banány podélně rozkrojíme a naskládáme do korpusu. Na banány navrstvíme šlehačku a snažíme se vytvořit kopeček. Na takto navrstvený kopeček sypeme rovnoměrně rozdrobený vnitřek z vydlabaného korpusu.
- Krtkův dort dáme do ledničky vychladit na několik hodin.