Krkonošské kyselo

Odebírejte nás na YouTube

Krkonošské kyselo

Recept na krkonošské kyselo z chlebového kvasu, hub a smetany.

Ingredience:

  • 200 g chlebového kvasu
  • 50 g másla
  • 50 g sušených hub (nebo 100g čerstvých hub)
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • 1 dl smetany
  • 500 g brambor
  • sůl
  • kmín
  • 1 litr vody

 

Postup:

  1. Den předem si dáme namočit sušené houby (pokud máme čerstvé, tak tento bod přeskočíme).
  2. Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín a vývar z namočených hub a samotné houby, které předtím nasekáme (velikost je libovolná - tak jak je máme rádi).
  3. Takto připravené kyselo necháme zvolna asi půl hodiny vařit.
  4. Nakonec přidáme drobně krájenou a na másle osmaženou cibulku a osmažená umíchaná vejce.
  5. Zamícháme, přidáme smetanu a dochutíme.
  6. Do hotové polévky přidáme uvařené a rozkrájené brambory.