Odebírejte nás na YouTube
Kremrole
Křehký zákusek z listového těsta s bílkovou náplní.
Ingredience:
- 500 g listového těsta
- hladká mouka (na podsypání)
- 1 vejce
- cukr moučka (na ozdobu)
- 500 ml vody
- 300 g cukru
- 5 bílků
- 200 g cukru
Postup (kremrole):
- Troubu rozehřejte na 180°C.
- Těsto rozválejte na tenké plátky a potřete rozšlehaným vejcem.
- Radýlkem vykrajujte proužky cca 3 cm široké a proužky těsta obtáčejte na kovové trubičky tak, aby vejcem potřená strana zůstala na povrchu. Konce pečlivě přimáčkněte.
- Pečte ve vyhřáté troubě 15-20 minut. Po vytažení z trouby nechte vychladnout a potom kremrole z trubičky krásně "vyšroubujete".
- Kremrole naplňte bílkovou náplní a posypte moučkovým cukrem.
Postup (náplň):
- Svařte 500 ml vody a 300 g cukru asi 25-30 minut nebo tak dlouho, až se budou tvořit bubliny. Z 5 bílků a 200g cukru vyšlehejte v kovové míse tuhý sníh (cukr postupně přisypávejte již do ušlehaného sněhu, jinak sníh nebude tak nadýchaný).
- Horký rozvar vody a cukru do sněhu pomalu a opatrně za stálého šlehání přilévejte.
- Poté šlehejte ještě 1-2 minuty, co dolijete celý rozvar do bílků. Vznikne hustá a lesklá hmota k plnění kremrolí.