Jaselské dortíčky

Odebírejte nás na YouTube

Jaselské dortíčky

Recept na kakaové vánoční cukroví zdobené vlašským ořechem.

Ingredience (těsto):

  • 21 dkg hladké mouky
  • 16 dkg másla
  • 7 lžic moučkového cukru
  • 4 dkg mletých vlašských ořechů
  • 3 zarovnané lžíce kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky citrónové kůry

 

Ingredience (náplň):

  • 4 dkg moučkového cukru
  • 4 dkg másla
  • 4 dkg mletých vlašských ořechů
  • rum

 

Postup:

  1. Ze surovin zpracujeme těsto, které necháme odpočinout (alespoň jednu hodinu).
  2. Poté z těsta vykrájíme kolečka, která upečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů po dobu 5-7 minut. Troubu je potřeba hlídat, aby se nám kolečka nespálila.
  3. Upečená a vychladlá kolečka slepujeme náplní (všechny suroviny utřeme dohromady a vytvoříme krém), vrchní díl polijeme čokoládovou polevou a případně ozdobíme vlašským ořechem (než čokoláda ztuhne, aby nám tam ořech držel).

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.