Indická kuřecí polévka

Exotická polévka s intenzivní chutí a vůní. Zázvor, kari, česnek a chilli, to vše zjemněné kokosovým mlékem.

Ingredience:

  • 500 g kuřecího masa
  • 100 g rýže
  • 50 g mandlí
  • 2 lžičky kari koření
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky chilli
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 2 l vody
  • 2 dl kokosového mléka
  • šťáva z 1 citronu
  • olej
  • sůl

 

Postup:

1. Na oleji zpěníme rozetřený česnek a jemně nakrájenou cibuli.
2. Přidáme koření kari a chilli a také větší kousky kuřecího masa, maso v základu opečeme, pak vše vložíme do hrnce s vařící vodou, přidáme ještě nasekané mandle, povaříme až maso změkne.
3. Nakonec do vývaru vlijeme kokosové mléko a přidáme uvařenou rýži, ochutíme solí a šťávou z citronu a teplé podáváme.