Odebírejte nás na YouTube
Hrnkový koláč s čokoládou a jablky
Výborný hrnkový recept na koláč z jablek a čokolády, který budete mít rádi nejen na podzim. Perfektní dezert ke kávě, nebo čaji.
Ingredience:
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3/2 hrnku strouhaného jablka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 120 g čokolády (zvolíme dle chuti, lze použít bílou, mléčnou nebo i hořkou)
- 1 lžíce citronové kůry
- 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
- 2 vejce
- tuk na vymazání
- mouka na vysypání
- cukr moučka na ozdobu
Postup:
- Při odměření budeme potřebovat hrnek (ideálně o objemu 250 ml).
- Nastrouháme čokoládu a oloupaná jablka.
- Vyšleháme vejce s cukrem, citrónovou kůrou, mlékem a olejem. Do vzniklé směsi přidáme jablka, čokoládu, mouku a prášek do pečiva.
- Do připravené formy, kterou vymažeme a vysypeme moukou dáme těsto, které uhladíme do roviny.
- Předehřejeme troubu na 180 °C a koláč pečeme dozlatova.
- Dle chuti můžeme koláč s jablky a čokoládou posypat ještě moučkovým cukrem.
- Upečený koláč necháme vychladnout, podáváme studený například ke kávě.
Tip:
Pokud nechceme jablko strouhat, můžeme ho například nakrájet na plátky, nebo menší kostičky.