Hrachová polévka

Odebírejte nás na YouTube

Hrachová polévka

Recept na hrachovou polévku s klobásou.

Ingredience:

  • 200 g hrách suchý loupaný
  • cibule
  • hladká mouka
  • slunečnicový olej
  • majoránka
  • česnek
  • sůl
  • 2 ks klobásy

 

Postup:

  1. Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme.
  2. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a opražíme.
  3. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme cibulovo-klobásovou jíšku.
  4. Uvařený hrách rozmixujeme, doplníme vodou a přivedeme k varu.
  5. Přidáme vychladlou jíšku, rozmícháme a necháme přejít varem.
  6. Ochutíme solí, majoránkou, česnekem, popř. masoxem (nebo lépe vývarem).

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.