Odebírejte nás na YouTube
Holandský řízek
Oblíbená česká klasika, která nikdy nezklame! Holandský řízek plný šťavnatého masa a jemného sýra si zamilujete na první sousto. Naučte se připravit tento dokonalý pokrm snadno a rychle!
Ingredience:
- 500 g vepřového mletého masa
- 100 g nastrouhané goudy
- 100 ml mléka
- 2 lžíce nasekané petrželky, nebo pažitky
- mouka
- vejce
- strouhanka
- olej na smažení
- sůl a pepř
Postup:
- Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml mléka.
- Přidáme nastrouhanou goudu (lze použít i tučný eidam), nasekanou plocholistou petrželovou nať (nebo pažitku) a trošku podle chuti případně osolíme a opepříme.
- Vše dobře propracujeme a rukou tvarujeme placičky, které obalíme v mouce, vejci a strouhance.
- Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
- Ihned podáváme, dobrou přílohou je bramborová kaše, nebo šťouchané brambory.