Odebírejte nás na YouTube

Holandský řízek

Oblíbená česká klasika, která nikdy nezklame! Holandský řízek plný šťavnatého masa a jemného sýra si zamilujete na první sousto. Naučte se připravit tento dokonalý pokrm snadno a rychle!

Ingredience:

  • 500 g vepřového mletého masa
  • 100 g nastrouhané goudy
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce nasekané petrželky, nebo pažitky
  • mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

 

Postup:

  1. Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml mléka.
  2. Přidáme nastrouhanou goudu (lze použít i tučný eidam), nasekanou plocholistou petrželovou nať (nebo pažitku) a trošku podle chuti případně osolíme a opepříme.
  3. Vše dobře propracujeme a rukou tvarujeme placičky, které obalíme v mouce, vejci a strouhance.
  4. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
  5. Ihned podáváme, dobrou přílohou je bramborová kaše, nebo šťouchané brambory.