Fazolová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem

Trochu cizokrajný recept, podle kterého uvařená polévka vaše strávníky mile překvapí především svojí chutí, ale i vůní.

Ingredience:

  • 250 g fazole Menu Gold
  • 450 g mrkve
  • 60 g cibule
  • 10 g zázvoru
  • 6 g zeleninového vývaru Menu Gold
  • 200 ml kokosového mléka (konzervované)
  • 5 ml pomerančové šťávy
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • voda
  • sůl

 

Postup:

1. Namočené fazole uvaříme doměkka (doba varu fazolí záleží především na jejich druhu, běžně je vaříme 45-60 minut).
2. V jiném hrnci na slunečnicovém oleji dozlatova opečte nadrobno nakrájenou cibulku a na hrubší nudličky nakrájenou mrkev.
3. Přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor a asi 1 minutu mícháme, následně přilijeme vymačkanou pomerančovou šťávu a zeleninový vývar, přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
4. Přilijeme kokosové mléko a přidáme scezené, uvařené fazole.
5. Dle chuti polévku dosolíme a můžeme podávat.