Dort - RED VELVET

Odebírejte nás na YouTube

Dort - RED VELVET

Dortový korpus plněný krémem ze šlehačky, mascarpone, dvou cukrů a vanilkového aroma, zdobený opět mascarpone smíchaným s máslem a cukrem.

Ingredience (korpus):

  • 300 g práškového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 20 g kakaa (holandského trochu méně!)
  • 250 ml kefíru, nebo kysané smetany
  • 1 balení vanilkového cukru + vanilkové aroma
  • 1 lžíce octa
  • 1 zarovnaná lžička práškového červeného potravinářského barviva
  • 1 lžička sody bikarbony
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 ks vejce

 

Ingredience (krém):

  • 500 g mascarpone
  • 100 g cukr práškový
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček vanilkového cukru + vanilkové aroma

 

Ingredience (na ozdobu):

  • 250 g mascarpone
  • 100 g másla
  • 50 g cukru

 

Postup:

1. Připravíme si dortový korpus; smícháme mouku s kakaem a solí, povolené máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po jednom, postupně zašleháme vejce.
2. Do kefíru přidáme barvivo, zamícháme ho do těsta a nakonec zapracujeme mouku se solí a kakaem.
3. Nakonec smícháme sodu bikarbonu s octem, hned nalijeme do těsta a rychle těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na dort.
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C tak 20-25 minut.
5. Po upečení a vychladnutí korpus překrojíme na tři části, naplníme krémem, seskládáme a povrch potřeme mascarpone, které jsem si připravili na ozdobu, trochu krému můžeme oddělit, nabarvit barvivem na červeno a pomocí cukrářského zdobítka nebo sáčku s dírkou dozdobit.Příprava krému na plnění: mascarpone vymícháme s práškovým a vanilkovým cukrem a vanilkovým aromem, přidáme velmi studenou, ale ne vyšlehanou, šlehačku, pomocí mixéru vyšleháme do požadované hustoty.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.