Domácí ovocné nanuky s kousky ovoce

Tento recept je na nanukové sorbety zamrazené s kousky ovoce, které necháme zamrazit ve formičkách na nanuky. Recept je na 10 středně velkých formiček.

Ingredience:

  • 200 ml vody
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g ovoce (kiwi, jahody, borůvky, broskve ...)
  • 2 ks plátky želatiny
  • šťáva z 1 ks pomeranče nebo citrónu
  • formičky na nanuky

 

Postup:

1. V 400 ml vody svaříme cukr, do mírně vychladlého roztoku vložíme plátky želatiny a za stálého míchání je necháme rozpustit, pak cukrový rozvar dochutíme pomerančovou nebo citronovou šťávou.
2. Omyté, na kostičky nebo plátky nakrájené ovoce vyskládáme do formiček na nanuky a zalijeme prochladlým a ochuceným cukrovým rozvarem.
3. Necháme v mrazáku zmrazit, nejlépe přes noc, ale stačí jen 5 hodin.
4. Zmrzlé formičky po vytáhnutí z mrazáku necháme chvilku stát v pokojové teplotě, aby se okraje zmrzliny odlepily od stěn formiček, pak půjdou nanuky snadno vyjmout, nebo je můžeme na opravdu malou chvilku ponořit do teplé vody.

 

Doporučení:

Komu nesedí kousat kousky zmrzlého ovoce, může ovoce rozmixovat a zmrzlinu připravit z ovocného pyré.