Odebírejte nás na YouTube
Čokoládová pěna
Vynikající francouzský dezert, jehož základem je kvalitní čokoláda s vyšším obsahem kakaa. Potěší nejeden mlsný jazyk.
Ingredience:
- 150 g čokoláda alespoň 70% kakaa
- 1 ks vejce
- 3 lžička hnědý rum
- 500 ml smetana ke šlehání
- 1 snítka máta na ozdobu
Postup:
Čokoládu nalámejte do misky na menší kousky a nechte rozpustit ve vodní lázni. V jiné vodní lázni ušlehejte vejce a rum do tuhé pěny. Za stálého míchání do této směsi přilijte rozpuštěnou čokoládu. Smetanu vyšlehejte dotuha a přidejte do základu. Opatrně promíchejte a dejte vychladit. Z pěny vykrajujte pomocí dvou lžic úhledné nočky a podávejte s mátou.