Odebírejte nás na YouTube
Citronový cheesecake
Další varianta sladkého pokušení v americkém stylu, tentokrát s citronovou příchutí.
Ingredience:
- 200 g máslových sušenek (rozdrcené)
- 100 g rozpuštěného másla
- 500 g ricotty nebo měkkého tvarohu
- 50 g cukru krupice
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce jemné krupičky
- 3 ks žloutků z velkých vajec
- nastrouhaná kůra ze 2 velkých citronů
Postup:
- Nalámané sušenky rozmixujeme v robotu, přidáme rozpuštěné máslo a prošleháme.
- Dortovou formu s rozevíracím okrajem o průměru 20-25 cm vyložíme pečicím papírem, vložíme do ní sušenkovou směs a rovnoměrně ji obrácenou lžící rozetřeme.
- Nádobu robota vytřeme, dáme do ní měkký tvaroh nebo ricottu, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, žloutky, krupicový cukr, krupičku a asi 2 minuty prošleháme, až se vše dobře spojí.
- Hmotu vlijeme do formy, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C (horkovzdušné na 160 °C) a pečeme asi 40 minut, až bude náplň na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn, pak troubu vypneme, dvířka pootevřeme a necháme cheesecake 1 hodinu chladnout v troubě.
- Dezert uvolníme od stěn nožem, sundáme formu, nakrájíme na porce, přesuneme na dezertní talíře a podáváme.