Odebírejte nás na YouTube
Chilli con carne s vepřovým masem
Recept na mexickou pochoutku u vás doma. Tentokrát z vepřového masa.
Ingredience:
- olej 4 lžíce
- cibule 2 kusy
- česnek 8 stroužků
- paprika chilli 2 lžičky
- vepřová panenka 400 gramů
- paprika 2 kusy (pro vizuální efekt žlutá a červená)
- fazole bílé 1 plechovka
- vývar drůbeží 400 mililitrů
- rajčatový protlak 4 lžíce
- sůl
- pepř
- kopr
- kerblík
- petržel kadeřavá/kudrnka
Postup:
V pánvi rozpalte oleje na smažení a orestujte na něm doměkka 2 jemně nakrájené cibule a 8 nasekaných stroužků česneku. Přidejte 2 lžičky nasekaných čerstvých chilli papriček, 400 g vepřové panenky (pokrájené na menší kousky) a nakrájené zelené papriky a smažte přibližně dalších 5 minut. Přidejte plechovku bílých fazolí, vlijte kuřecí vývar, přidejte protlak a přiveďte k varu. Nechte na mírném plameni probublávat 5 minut, nebo tak dlouho, dokud není maso hotové. Osolte a opepřete podle chuti a těsně před podáváním přidejte do chilli po 4 lžících nasekaného kopru, kerblíku a petrželky.
Doporučení:
Můžeme podávat s rýží, nebo domácím chlebem.