Odebírejte nás na YouTube
Celerové hranolky
Jako variaci na hranolky zkuste vyměnit brambory za celer.
Ingredience:
- Celer - 1 bulva
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- Koření dle chuti (papriku, kari, kurkumu apod.)
Postup:
- Celer překrojte na půl, oloupejte a nakrájejte na asi centimetr silné plátky. Ty pak nakrájejte na hranolky. Počítejte, že se celer pečením scvrkne, hranolky mohou tedy být klidně tlustší.
- Hranolky vhoďte do vroucí vody a opravdu jen krátce povařte (maximálně 2 minuty). Pokud je budeme vařit déle, mohly by změknout a zbytečně se lámat. Tento krok můžeme také přeskočit, hranolky budou mít výraznější chuť po celeru a v troubě je budeme připravovat déle.
- Až budou suché, smíchejte je s olivovým olejem a kořením dle chuti.
- Pečeme asi na 200 stupňů do zlatova (přibližně to je 30 minut).
- Odložte na papírovou utěrku a odsajte přebytečný tuk, můžeme ihned podávat například s domácí majonézou.