
Bylinkové máslo
Takto připravené bylinkové máslo zajisté oceníme k rychlé večeři, grilovanému masu, nebo pečeným bramborám.
Ingredience:
- libovolné bylinky podle svého výběru (petržel, bazalka, pažitka,...)
- 1 ks másla (celá kostka, nenahrazujeme margarínem)
- citrónová šťáva
- mletý pepř
- sůl
Postup:
- Necháme si povolit máslo v teple, aby se nám s ním lépe manipulovalo.
- Poté máslo vložíme do mísy a vidličkou postupně přimícháme citrónovou šťávu, sůl, pepř a na jemno nasekané bylinky. Množství soli, pepře a bylinek volíme podle vlastní chuti (kdo nemá rád sůl, tak jí může zcela vynechat).
- Pečlivě promíchané máslo můžeme ponechat v nádobě, vytvarovat pomocí tvarovátek, nebo pomocí folie z něj udělat váleček.
- Máslo dáme do lednice a necháme alespoň 12 hodin uležet. Podáváme s chlebem, k grilovanému masu, nebo použijeme v dalších receptech.
Tip:
Pokud nemáme po ruce čerstvé bylinky, můžeme použít sušené, nebo kupovanou směs (například provensálské koření).