Bramborové lokše

Odebírejte nás na YouTube

Bramborové lokše

Bramborové placky se slaninou.

Ingredience:

  • 700 g uvařených brambor ve slupce
  • 1 lžička soli
  • 300 g hladké mouky
  • 2 cibule
  • 100g uzené slaniny
  • 400 g kyselého zelí
  • sádlo
  • máslo

 

Postup:

  1. Ve slupce uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte. Přidejte k nim sůl, hladkou mouku a vymíchejte těsto.
  2. Na pomoučeném vále z těsta udělejte váleček, který nakrájejte na kolečka.
  3. Kolečka rozválejte na lokše, které pečte na suché pánvi z obou stran.
  4. Upečené lokše hned přete sádlem nebo máslem.
  5. Nadrobno posekanou cibulku zpěníte na sádle, přidejte na kostičky nakrájenou uzenou slaninu a celou směs opečte.
  6. Když je slanina růžová, přidejte k ní zelí, kmín a směs duste do měkka.
  7. Takto připraveným zelím následně naplňte lokše, které na závěr jen zavinete do trubiček.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.