Bílá houbová polévka

Houbová polévka bílá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle tohoto receptu.

Ingredience:

  • 200 g čerstvých hub
  • 100 g tuku
  • 0,8 l mléka
  • 1,5 vody nebo vývaru z kostí
  • kmín
  • mletý pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Čisté, omyté a nakrájené plátky hub podusíme na 30 g tuku do měkka.
2. Přidáme kmín a mletý pepř.
3. Ze 70 g tuku a hladké mouky připravíme světlou zásmažku.
4. Zalijeme vlažnou vodou (vývarem z kostí), dobře rozšleháme a pozvolna vaříme.
5. Provařenou polévku přecedíme přes jemný cedník.
6. Přidáme dušené houby a zalijeme mlékem.
7. Dochutíme solí(vegetou) a krátce povaříme.

 

Doporučení:

Není nad čerstvé směsi hub, lze však použít i houby sušené. Sušené před samotnou přípravou máčíme tak 15 minut ve vodě, pěkně nabobtnají a jsou skvělé.