Zelňáky
Směs z bílého zelí, polohrubé mouky a v troubě upečená dozlatova. Variace na oblíbené bramboráky.
Ingredience:
- 300 g bílého zelí
 - 200 g uzeniny
 - 200 g polohrubé mouky
 - 150 ml mléka
 - 100 ml oleje
 - 1 cibule
 - 2 vejce
 - 2 lžičky mleté papriky
 - Sůl a pepř
 
Postup:
- Cibuli, zelí a uzeninu nakrájíme na malé kousky, pokud připravujeme verzi na plech, která se podobá bramborákům, nebo na větší kousky pro verzi připomínající nádivku.
 - Do mísy přidáme všechny ingredience včetně mleté papriky, kterou podle chuti přidáme jako koření. Směs důkladně promícháme. Těstíčko připravíme z vajec, mouky, mléka a oleje a přidáme ho rovnou k zelí a uzenině.
 - Vše dobře promícháme, aby se těstíčko rovnoměrně spojilo se zeleninou a uzeninou. Směs přendáme na plech nebo do pekáčku podle toho, jakou verzi preferujeme. Pokud chcete verzi jako nádivku, pečte ji 30 minut, pro verzi podobnou bramborákům pečte asi 20 minut.
 - Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, dokud zelňáky nezískají zlatavou barvu a budou krásně propečené.