Zelňáky

Směs z bílého zelí, polohrubé mouky a v troubě upečená dozlatova.

Ingredience:

  • 300 g bílého zelí
  • 100 g uzeniny
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžíce podravky
  • 2 ks vejce
  • 1 dcl oleje
  • pálivá paprika
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Zelí nastrouháme na jemno, uzeninu pokrájíme na kostičky.
2. Přidáme polohrubou mouku, vejce, koření, mléko, olej a vše důkladně propracujeme (pro lepší chuť můžeme dát uležet na jednu hodinu do lednice).
3. Na plech dáme pečící papír, nalijeme těsto, důkladně rozetřeme, aby byla vrstva stejně vysoká a pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova.
4. Zelňáky v plechu nakrájíme a ihned podáváme.


Tip:

Pokud chceme mít výsledek spíše jako nádivku, zvolíme menší nádobu na pečení a větší vrstvu směsi. Pokud chceme spíše placky, zvolíme velký plech a směs rozetřeme do tenké vrstvy.