Odebírejte nás na YouTube
Zelené fazolky na másle se šunkou
Na pánvi na másle orestované fazolové lusky spolu se šunkou a kořením.
Ingredience:
- 500 g zelených fazolových lusků
- 150 g šunky
- 2 ks stroužky česneku
- nasekaný čerstvý tymián
- máslo
- pepř
- sůl
Postup:
1. Fazolky propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, pak jim seřízneme špičaté konce.
2. Připravené fazolky nasypeme do vroucí vody a necháme 5 minut povařit.
3. Scedíme a necháme opět důkladně okapat.
4. Na vyšší pánvi rozpálíme máslo, přidáme fazolky, nakrájenou šunku a za stálého míchání zhruba 5 minut restujeme.
5. Na závěr přidáme nakrájený česnek, nasekaný tymián, osolíme a opepříme.
6. Podáváme teplé jako přílohu k masu, drůbeži, rybě nebo samotné jako lehkou večeři.