Odebírejte nás na YouTube
Vepřové výpečky
Tradiční vepřové výpečky výborné třeba k dušené mrkvi, případně špenátu a knedlíku.
Ingredience:
- 1200g vepřové plece
- 3 střední cibule
- 1 palička českého česneku
- 1,5 lžíce soli
- 1 lžíce celého kmínu
- 2 lžíce sádla
Postup:
- Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- Pekáč vytřeme sádlem, přidáme maso, osolíme a posypeme kmínem.
- Pak přidáme cibuli a česnek a podlijeme hrnkem vody.
- Následně vložíme do předehřáté trouby na 160°C.
- Během pečení maso pravidelně kontrolujeme, otáčíme a případně ještě podléváme.
- Výpečky jsou hotové, když se maso i cibule zbarví dohněda. Pokud máte maso hotové dříve, než zbytek pokrmu, tak jej nenechávejte dále v byť již vypnuté troubě, aby maso zbytečně nevysychalo.
- Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem, nebo bramborovým knedlíkem.
Tip:
K pečení lze použít i remosku.