Odebírejte nás na YouTube
Vepřová pečeně s hořčicovou omáčkou
Recept na vepřovou kýtu s výbornou omáčkou z hořčice.
Ingredience:
- 1 kg vepřové kýty
- 1 ks cibule
- česnek
- mrkev
- uzený špek
- rychlo sůl (praganda)
- olej
- sůl
- kmín
- 1 ks rama cremefine (na vaření)
- zeleninový vývar
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- světlá jíška
- lžička másla
Postup:
1. Vepřovou kýtu převážeme nití, aby si udržela požadovaný tvar (ideálně váleček).
2. Poté maso prošpikujeme hranolky uzeného špeku a to nejméně 8 kusy.
3. Vepřovou kýtu potřeme solí, bohatě posypeme kmínem. Maso dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.
4. Po uležení maso potřeme trochou oleje a zprudka na pánvi opečeme ze všech stran, aby se nám zatáhlo.
5. Pečeme v římském hrnci podlité vodou. K pečeni dáme dvě mrkve, 4 celé stroužky česneku a celou cibuli i se slupkou. Dáme péct do trouby na mírnou teplotu.
6. Po 45 minutách pečení případně doplníme vodu a pečeme ještě 20 minut do zlatova. Omáčku připravíme tak, že šťávu (vývar) z uvedené pečínky přecedíme přes sítko do hrnce, přidáme uvedené množství hořčice, celou ramu, provaříme a dohustíme světlou jíškou a zjemníme lžičkou másla. Podáváme například se šťouchaným bramborem.