Odebírejte nás na YouTube

Vejce vařené natvrdo

Vejce uvařené do tuhé konzistence, bílek i žloutek je ztuhlý. Skvělá snídaně, nebo ingredience vhodná k dalšímu použití, například na chlebíčky a do nádivek.

Ingredience:

  • vejce
  • voda
  • sůl

 

Postup:

  1. Opláchnuté nepoškozené vejce vložíme do studené vody, tu přivedeme k varu.
  2. Od doby varu (až začne voda bublat), snížíme zdroj tepla, aby voda jen tak probublávala a vejce vaříme 8-10 minut.
  3. Potom vejce vyjmeme.
  4. Ihned podáváme, nebo dále zpracujeme (například jako vajíčková pomazánka, vajíčkový salát).

 

Tip:
Uvařená vejce ihned vložíme do studené vody s ledem, chceme-li konzumovat ještě teplá vejce, ve studené vodě je necháme jen malou chvíli (vejce dáváme do studené vody proto, aby se nám dobře loupala).