Odebírejte nás na YouTube
Vejce vařené natvrdo
Vejce uvařené do tuhé konzistence, bílek i žloutek je ztuhlý. Skvělá snídaně, nebo ingredience vhodná k dalšímu použití, například na chlebíčky a do nádivek.
Ingredience:
- vejce
- voda
- sůl
Postup:
- Opláchnuté nepoškozené vejce vložíme do studené vody, tu přivedeme k varu.
- Od doby varu (až začne voda bublat), snížíme zdroj tepla, aby voda jen tak probublávala a vejce vaříme 8-10 minut.
- Potom vejce vyjmeme.
- Ihned podáváme, nebo dále zpracujeme (například jako vajíčková pomazánka, vajíčkový salát).
Tip:
Uvařená vejce ihned vložíme do studené vody s ledem, chceme-li konzumovat ještě teplá vejce, ve studené vodě je necháme jen malou chvíli (vejce dáváme do studené vody proto, aby se nám dobře loupala).