Odebírejte nás na YouTube
Vaječná tlačenka z formiček
Vaječná tlačenka je vždycky dobrý nápad jak na studený předkrm, tak ji lze podávat jako chutnou svačinku, spolu s čerstvým pečivem.
Ingredience:
- 1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku
- 1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka
- 250 g majonézy Delikátní Hellmans
- 200 g kvalitní šunky
- 150 ml láku z kyselých okurek
- 150 ml láku z Moravanky
- 6 ks natvrdo uvařených vajec
- 1 ks gelový zeleninový nebo kuřecí bujon
- 1 ks menší cibule
- vhodné formičky
Postup:
- Moravanku necháme vykapat na sítku a lák z ní zachytíme do misky, okapanou zeleninu (bez feferonky), cibuli, šunku a vajíčka nakrájíme nadrobno.
- Lák z Moravanky doplníme lákem z okurek tak, aby bylo tekutiny 300 ml.
- Do kastrůlku nalejeme 150 ml láku, přidáme želatinu a uvedeme k varu, pak sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.
- Ve zbytku láku převaříme bujon a taktéž necháme zchladnout.
- Do misky k zelenině a vejcům přidáme majonézu a převařenou želatinu a bujon, vše důkladně promícháme a směsí naplníme buď muffinové nebo jiné formičky, nebo fresh folií vysteleme formu na srnčí hřbet a hmotu nalejeme do ní.
- Necháme ideálně přes noc ztuhnout v lednici.