Vaječná tlačenka z formiček

Vaječná tlačenka je vždycky dobrý nápad jak na studený předkrm, tak ji lze podávat jako chutnou svačinku, spolu s čerstvým pečivem.

Ingredience:

  • 1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku
  • 1 sklenice sterilované zeleniny Moravanka
  • 250 g majonézy Delikátní Hellmans
  • 200 g kvalitní šunky
  • 150 ml láku z kyselých okurek
  • 150 ml láku z Moravanky
  • 6 ks natvrdo uvařených vajec
  • 1 ks gelový zeleninový nebo kuřecí bujon
  • 1 ks menší cibule
  • vhodné formičky


Postup:

1. Moravanku necháme vykapat na sítku a lák z ní zachytíme do misky, okapanou zeleninu (bez feferonky), cibuli, šunku a vajíčka nakrájíme nadrobno.
2. Lák z Moravanky doplníme lákem z okurek tak, aby bylo tekutiny 300 ml.
3. Do kastrůlku nalejeme 150 ml láku, přidáme želatinu a uvedeme k varu, pak sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.
4. Ve zbytku láku převaříme bujon a taktéž necháme zchladnout.
5. Do misky k zelenině a vejcům přidáme majonézu a převařenou želatinu a bujon, vše důkladně promícháme a směsí naplníme buď muffinové nebo jiné formičky, nebo fresh folií vysteleme formu na srnčí hřbet a hmotu nalejeme do ní.
6. Necháme ideálně přes noc ztuhnout v lednici.