Odebírejte nás na YouTube
Tvarůžková pomazánka
Dobrá pomazánka z olomouckých tvarůžků, výborná především k čerstvému ještě teplému pečivu.
Ingredience:
- 50 g másla
- 200 g lučiny (nebo smetanového sýra)
- 200 g zralých tvarůžků
- sůl a kmín
- 1 ks cibule
- pažitka a mletá paprika na ozdobení
Postup:
- Máslo osolíme (špetka soli stačí) a následně vyšleháme.
- Přidáme lučinu, nebo nějaký oblíbený smetanový sýr a pořádně promícháme.
- Přidáme tvarůžky, které jsme si rozmačkali vidličkou.
- Dále přidáme kmín a na drobno nakrájenou cibuli.
- Můžeme ihned podávat, ale je lepší směs nechat v lednici uležet přes noc, chuť bude mnohem výraznější.
- Podáváme s čerstvým ideálně ještě teplým pečivem (například s domácím chlebem).
Tip:
Při podávání můžeme ještě dozdobit pažitkou, nebo mletou paprikou.