Tvarůžková pomazánka

Tvarůžková pomazánka

Dobrá pomazánka z olomouckých tvarůžků, výborná především k čerstvému ještě teplému pečivu.

Ingredience:

  • 80 g másla
  • 200 g gervais (žervé)
  • 200 g zralých tvarůžků
  • sůl a kmín
  • cibule (střední)
  • pažitka a mletá paprika na ozdobení 

 

Postup:

Máslo osolíme (špetka soli stačí) a následně vyšleháme. Přidáme gervais a pořádně promícháme. Přidáme tvarůžky, které jsme si rozmačkali vidličkou. Dále přidáme kmín a na drobno nakrájenou cibuli. Můžeme ihned podávat, ale je lepší směs nechat v lednici uležet přes noc, chuť bude mnohem výraznější. Podáváme s čerstvým ideálně ještě teplým pečivem (například s domácím chlebem).


Tip:

Při podávání můžeme ještě dozdobit pažitkou, nebo mletou paprikou.