Odebírejte nás na YouTube
Tvarohové knedlíky s ovocem
Kynuté ovocné knedlíky z tvarohového těsta.
Ingredience:
- 2 žloutky (lze i s 1 celým vejcem)
- 80 g másla
- 2 lžíce cukru (můžeme vynechat pokud nechceme tolik sladké knedlíky)
- 250 g měkkého tvarohu (klasický v kostce)
- 200 g polohrubé mouky (můžete i půl napůl s jinou moukou, třeba celozrnnou)
- asi 250 g čerstvých jahod (nebo jiné ovoce podle chuti)
- špetku soli
Postup:
- Žloutky smícháme s cukrem, máslem a špetkou soli.
- Po částech přidáváme tvaroh, pak postupně i mouku, až získáme vláčné těsto.
- Těsto je dobré nechat chvíli odležet v lednici.
- Na pomoučněné ploše z těsta vyválíme váleček a rozdělujeme jej na stejně velké dílky.
- Větších knedlíků bude z této dávky asi 10, menších přibližně 12.
- Z každého dílku si rukou vytvarujte placku a zabalte do ní jahodu (nebo jiné námi zvolené ovoce). Když bude těsta moc a ovoce málo, nebude to ono, je lepší si vybrat vetší kousky ovoce.
- Knedlíky vaříme přibližně 5–7 minut v mírně osolené vodě. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu.