Odebírejte nás na YouTube
Tuňáková jemná polévka
Polévka s tuňákem, pórkem, slaninou a brambory. Zjemněná smetanou na vaření a podávaná s opečenou bagetkou či toasty.
Ingredience:
- 180 g konzervy tuňáka v oleji
- 30 g anglické slaniny
- 1,5 l horkého kuřecího vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 ks větších oloupaných brambor
- 1 ks menší cibule
- 2 lžíce pórku
- 1 lžíce olivového oleje
- bílý pepř
- sůl
Postup:
1. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou nadrobno a současně opečeme slaninu.
2. Když obojí zrůžoví, přidáme tuňáka (slijeme olej, který již nepoužijeme, ale pokud je konzerva ve vlastní šťávě, přidáme šťávu do vývaru).
3. Chvíli smažíme a pak zalijeme horkým vývarem, do kterého přidáme brambory nakrájené na menší kostky.
4. Když změknou, přidáme pórek , přilijeme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti a odstavíme.
5. Přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka (nebo jarní cibulku), a již nevaříme.