Trhané vepřové maso

Výborné domácí trhané vepřové maso. Jedna z nejlepších variant přípravy masa.

Ingredience:

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 1 zarovnaná lžíce pepře
  • 2 zarovnané lžíce uzené papriky
  • 1 zarovnaná lžíce drceného kmínu
  • 2 zarovnané lžíce třtinového cukru
  • 1 vrchovatá lžíce soli


Postup:

  1. Maso očistíme od zbytku tuku a přemístíme ho do pekáčku, kde ho budeme péct.
  2. V mističce si smícháme všechno koření a následně nasypeme na maso. Důkladně směs koření do masa vmasírujeme ze všech stran.
  3. Ideální je takto kořeněné maso nechat přes noc odležet v lednici (ale není to potřeba).
  4. Maso pečeme pomalu na 130°C minimálně 6 hodin, nejlépe však 12 hodin. O maso se nemusíme nijak speciálně starat, stačí, aby bylo lehce podlité vodou.
  5. Na konci pečení se maso bude úplně rozpadat, roztrháme ho vidličkou na menší kousky a necháme ještě půl hodiny dopéct v troubě.
  6. Takto připravené maso můžeme podávat v bagetě se salátem, nebo ho můžeme použít jako náplň hamburgru.