Odebírejte nás na YouTube
Švestková marmeláda
Chutná švestková marmeláda s výraznou chutí ovoce.
Ingredience:
- 1 kg švestek
- gelfix 2:1
- 500 g cukru
- 1 lžíce mleté skořice
- 3 badyány (kusy, ne sáčky)
- 2 ks vanilkového cukru
- podle chuti rum
Postup:
- Očistíme a vypeckujeme švestky.
- Švestky povaříme v hrnci do změknutí (trochu je podlijeme vodou, aby se nepřipalovali).
- Jakmile jsou rozvařené, tak vše rozmixujeme ponorným mixérem.
- Dále vaříme, přidáme cukr, gelfix, vanilkový cukr a koření. Těsně před tím, než budeme dávat marmeládu do sklenic, můžeme přidat podle chuti rum na 1 kg ovoce přibližně 100 ml.
- Po zhoustnutí dávkujeme do sklenic a otočíme víčkem dolu.
- Pro delší trvanlivost můžeme švestkovou marmeládu ještě zavařit.
Tip:
Recept můžeme libovolně násobit, na potřebné množství ovoce.