Odebírejte nás na YouTube
Špenátové lasagne
Jedna z variací na oblíbený italský pokrm se špatném a žampiony.
Ingredience:
- 400 g žampionů portobello
- 450 g mraženého listového špenátu
- 9 plátků lasagní
- 200 ml smetany
- 200 g strouhaného sýra (např. parmazán)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce oleje
- 0,5 lžičky másla
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup:
- Cibuli i stroužek česneku oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek rozdrtíme stranou nože a pak nakrájíme na drobné kostičky.
- Špenát necháme volně roztát. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
- Na rozehřátém oleji nejprve zesklovatíme cibuli s česnekem, poté přidáme houby a dusíme asi 5 až 8 minut do změknutí.
- Poté přidáme špenát, přiklopíme poklici a necháme dusit dalších asi 5 minut.
- Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
- Do zapékací misky vymazané máslem střídavě vrstvíme pláty lasagní a náplně.
- Zalijeme smetanou, zasypeme strouhaným sýrem a dáme péct do trouby rozehřáté na 200 °C na 35 minut.
- Hotové lasagne rozdělíme na jednotlivé porce a ještě teplé podáváme.
Tip:
Pokud nemáte rádi houby, lze je z receptu vynechat, masožravci v bodě 3 mohou zase přidat na nudličky nakrájené kuřecí maso.