Špagety s rajčatovou omáčkou a parmazánem

Uvařené těstoviny promíchané s rajčatovou omáčkou, nasekanými bylinkami, zdobené nastrouhaným parmazánem.

Ingredience:

  • 500 g špaget
  • 100 g parmazánu
  • olivový olej
  • 1/4 sklenice v oleji nakládaných sušených paprik
  • 2 plechovky nakládaných rajčat bez slupky
  • 1 lžíce kapary
  • 1 hrst oliv bez pecek
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • nasekané bylinky (petrželka, bazalka) a snítky bazalky na ozdobení
  • pepřové koření (směs několika pepřů)
  • bylinková sůl

 

Postup:

1. Špagety uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat, mírně je postříkáme olejem.
2. Na pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme prolisovaný česnek spolu s nasekanou chilli papričkou, jakmile začne česnek zlátnou, nalijeme dvě menší konzervy nakládaných rajčat i s protlakem (rajčata pomocí vařečky rozmačkáme).
3. Přidáme nadrobno nakrájené kapary a nakládané papriky i s trochou nálevu, celé olivy, směs dle chuti osladíme a okořeníme pepřovým kořením a bylinkovou solí, necháme chvíli povařit.
4. Těsně před dokončením do omáčky nasypeme nasekané bylinky.
5. Do pánve přidáme okapané špagety, vše promícháme a těstoviny necháme prohřát.
6. Na talířích jednotlivé porce posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme snítky bazalky.