Odebírejte nás na YouTube
Špagety s rajčatovou omáčkou a parmazánem
Uvařené těstoviny promíchané s rajčatovou omáčkou, nasekanými bylinkami, zdobené nastrouhaným parmazánem.
Ingredience:
- 500 g špaget
- 100 g parmazánu
- olivový olej
- 1/4 sklenice v oleji nakládaných sušených paprik
- 2 plechovky nakládaných rajčat bez slupky
- 1 lžíce kapary
- 1 hrst oliv bez pecek
- 2 ks stroužky česneku
- 1 ks chilli papričky
- nasekané bylinky (petrželka, bazalka) a snítky bazalky na ozdobení
- pepřové koření (směs několika pepřů)
- bylinková sůl
Postup:
1. Špagety uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat, mírně je postříkáme olejem.
2. Na pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme prolisovaný česnek spolu s nasekanou chilli papričkou, jakmile začne česnek zlátnou, nalijeme dvě menší konzervy nakládaných rajčat i s protlakem (rajčata pomocí vařečky rozmačkáme).
3. Přidáme nadrobno nakrájené kapary a nakládané papriky i s trochou nálevu, celé olivy, směs dle chuti osladíme a okořeníme pepřovým kořením a bylinkovou solí, necháme chvíli povařit.
4. Těsně před dokončením do omáčky nasypeme nasekané bylinky.
5. Do pánve přidáme okapané špagety, vše promícháme a těstoviny necháme prohřát.
6. Na talířích jednotlivé porce posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme snítky bazalky.